Alla recept

Moules frites på stekhäll
Mmm, moules frites… Världens snyggaste maträtt blir ännu snyggare på hällen. Dessutom enklare, roligare och godare. Pannans stora och heta
Read more.
Palak paneer med hällbakat naan
Alltså, det blir inte godare än så här att göra indiskt på stekhällen. Inte enklare heller, tack vare genvägen med
Read more.
Friterad fisk med nam jim-sallad och srirachamayo
Fräscht, krispigt, hett och fett –  allt i ett. (Den här rätten är dessutom LCHF om du skippar riset). Jag
Read more.
Stekmans lata laksa med makrill
Det här kan vara världens fulaste och mest osannolika rätt – men bara tills du monterar den i skålen och sätter
Read more.
Stekman’s sticky hot shrimps
Om du inte går fullständigt och fnoskigt bananas över den här rätten vill jag att du hör av dig till
Read more.
Magisk mushroom burger med blodig coleslaw
Jag har provat det där med portobelloburgare, standard i alla mattidningars ”grilla grönare”-specialer. Dom är inte är goda eftersom dom
Read more.
Krämig räkpasta direkt på hällen
Ska vi kalla det pastotto i brist på bättre? Pastan som kommer till liv direkt på stekhällen och där inget
Read more.
Somrig pulled chicken
Visst, pulled chicken kan du äta med traditionella tillbehör, som avocado, picklad rödlök, ost, gräddfil och kanske tärnad mango och
Read more.
Chilisås med rabarber
Vill du ha en riktigt smakrik och het chilisås, men tröttnat på basen av tomat? Använd rabarber! Den här blev
Read more.
Sotad och brässerad BBQ-kyckling med primörer
Du har underbara sensommarprimörer i grönsakslandet (eller hos handlaren på torget). Samtidigt är du sugen på lite heta, amerikanska bbq-smaker.
Read more.
Därför laga med muurikka
DN:s matskribent Jens Linder förklarar varför du ska laga mat med stekhäll. Läs artikeln här.
Read more.
Torskrygg med stuvad spetskål
Inga konstigheter. Antigen har din stormarknad extrapris på fryst torskrygg, eller så biter du ihop i den manuella fiskdisken. Kålen
Read more.
Rabarber-tatain med vaniljglass
En lika enkel som genial efterrätt som du snabbt slänger ihop på stekhällens eftervärme. Har du inga rabarber? Byt ut
Read more.
Kyckling piccata milanese
Den klassiska parmesanpanerade kalvkotletten är perfekt att byta ut mot kyckling. Och alltihop, inklusive tomatsåsen, gör du givetvis på stekhällen. Du
Read more.
Ma po do fu med karamelliserad kimchi
Jag gjorde en variant av Arirangs underbara kimchi som fick gotta sig 10 dagar i kylen. Samtidigt hade Hemköp halva
Read more.
Megapannan med renskav
Du har glömt hur gott det var i barndomen, va? Den magra renskaven med den gräddiga såsen, smaken av vilt
Read more.
Tomatsoppa med basmati och quesadillas
Ännu ett recept från en butikskedja. Oväntat bra. Om du serverar med mina quesadillas, alltså. Gör tomatsoppan på stekhällen och
Read more.
Vaniljglass med rabarbercrunch
Du har ingen efterrätt. Men du har glass i frysen och rabarber i landet (eller på Hemköp). Dåså. Vad väntar
Read more.
Stekt kyckling med chimichurri
Egentligen kan du servera chimichurri till vad som helst. Det är fan det godaste tillbehöret som Gud har skapat. Jag har
Read more.
Vegetarisk biff rydberg
Det här är inget recept. Bara ett tips om hur du helt enkelt kan byta ut oxfilén eller ryggbiffen mot
Read more.
Wraps med currydoftande quinoabollar
Handen på hjärtat. Recept från de stora butikskedjorna är sällan någon höjdare, och det gäller inte minst de vegetariska alternativen.
Read more.
Maxad fiskgryta
Släkten är på ingång. Dom är hungriga, kräsna och du har knappt om tid. Det här är succérätten som fyller
Read more.
Lammfärsbiffar
Försommar. Vittjar frysen. Ett paket lammfärs från Ica Kvantum tigger om att tinas upp. Visst, varför inte? Skaffa: 400 gram
Read more.
Raggmunk med varmrökt lax, räkor & romsås
Barnen är efter-fotbollen-hungriga. Dom har trots allt skött skolan under större delen av terminen och inte använt mer än 25-30
Read more.