IMG_7851

Megapannan med renskav

Du har glömt hur gott det var i barndomen, va? Den magra renskaven med den gräddiga såsen, smaken av vilt och vildmark mitt i vardagen. På din stekhäll kan du puttra ihop en jätteportion att frysa in eller bjuda hela grannskapet på. Recept från vännen Lars.

Gör så här:
Hacka så fint du orkar: Morötter, lök, vitlök och palsternacka. Stek mjukt och raka upp mot stekhällens kanter. Fräs nu svamp om du har och raka åt sidan. Lägg till renskaven och fräs några minuter. När den fått fin färg, klicka i dijonsenap och vinbärsgelé (mängd enligt smak, men snåla inte). Rör ihop med grönsaker och svamp. Tillsätt iMat (havregrädde) eller vanlig grädde. Smaka av med peppar och salt, kanske lite ytterligare dijon eller grönsaksbuljong.

Servera med potatis (gärna pressad). Funkar även med ris.

About the author

admin

View all posts

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *